31 Temmuz 2008 Perşembe

Fazla kilolarınız varsa düz mayolar giyin...




Haziran ayıyla birlikte tatil hazırlıkları başladı, tabii mayo ve bikini seçimi de... Mayo alırken vücudunuza en uygun kesimini bulmanız şart.
Fazla kilolarınız varsa iri desenli mayolar seçmeyin. Kısa boyluysanız boyundan bağlı modelleri ya da mayokinileri tercih edin
BACAKLARINIZ KISAYSA DESENLİ mayolar ufak tefek kadınları olduğundan daha iri gösterir. Tek parça mayolar zaten her zaman çok şık durur ve doğru seçim size her zaman pozitif olarak geri dönüş sağlar.
Bu durumda eğer siz de mankenler gibi 1.20 m uzunluğunda bacaklara sahip değilseniz, küçük hilelerle kullanabilirsiniz. Desen kullanmaktan çekinmeyin ve en iddialı kesimleri giymek için de rahatlıkla cesaret sahibi olun. Ancak tek renk kullanacaksanız parlak sedefli bir mayo seçin, ya da canlı renklerdeki desenli derin dekolteli mayolarınızla tüm dikkatleri üzerinizde toplayın. Göğüs altından bağlanan modellerin yanı sıra boyundan bağlanan kesimler, omuzları oyuk mayolar ya da mayokiniler ideal modeller arasında olup, geometrik desenler de tercih edilen modellerdendir. Bu arada plajda kullanacağınız aksesuar ve giysileriniz de çok önemli.
Bu nedenle renkli elbiseler, etnik aksesuar ve topuklu terlikleri tercih edebilirsiniz. Sıra dışı bir görüntü için desenli ve canlı renkli mayolarınızla fuşya rengi bir tunik, etnik aksesuarlar tarzınızı tamamlayacak ve seçeceğiniz yüksek topuklu terlikler bacaklarınızı uzun gösterecektir.
GÖĞÜSLERİNİZ KÜÇÜKSE
Mayo kumaşı zaten gergin durması gerektiği için göğüsleri iyice bastırır. Bu durumda küçük olan göğüsleriniz olduğundan da küçük durur. Ancak push-up denilen içerden destekli üstlerle tüm problemleri çözersiniz. Derin göğüs dekolteli, boyundan bağlı ve tercihen tek renkli ama mutlaka balenli ya da destekli üstler herkesten çok size yakışacaktır. Minimizer olarak bilinen yani göğüsleri olduğundan küçük gösteren mayolar renkli, karışık desenli, çiçekli ve etnik desenli olanlardır. O yüzden bunlardan kaçınmak gerekir. Kurdeleler, biyeler, taşlı tokalar gibi dekoratif detayların yanı sıra derin bir sırt dekoltesi ya da derin bacak kesimi gibi detaylar da dikkatleri başka yöne çekecektir. Güçlü renkler, karışık desenler görüntünüzü güçlendirecektir. Ultra modern bir görüntü için neon renklerinde çanta, sandalet ve takılar seçip, bunların geometrik desenli olmalarına dikkat ederseniz tek renkli mayolarınıza da bir hareket katmış olursunuz. ATLETİK YAPILIYSANIZ ZAYIFSINIZ,
sportmen bir vücuda sahipsiniz ve şık olmak istiyorsunuz. Tabii ki istediğiniz her modeli rahatlıkla giyebilirsiniz. Ama sezon mayoları çok iddialı ve parıltılı.
Şık mayolarınızı spor amaçlı yüzmeleriniz için ziyan etmeyin. Siz zaten atletik yapıda birisiniz ve o güzelim geniş omuzlarınızı ve dümdüz karnınız rahatlıkla sergilemelisiniz. Karnınıza kadar derin dekolteli göğüs altından şeritli modeller tam size göre.
Rahatlıkla açık renkli mayoları hatta rahatlıkla kilolu hanımların kaçınması gereken, yanlardan büzgülü modelleri de giyebilirsiniz.
Görüntünüz zaten spor; o zaman metalik renklerdeki parıltılı kumaşlarla daha abiye ve daha ağır bir tarz yakalayabilirsiniz. Aksesuar seçiminde spor tarzınızdan dolayı gümüş doğru olacaktır. Aynı şey sandaletleriniz için de geçerlidir.
Göz kamaştıran bir görüntü için kemik çerçeveli gözlükler, gümüş sandaletler, volanlı hasır şapkalar tarzınıza uyacaktır. Büyük bedenliler için mucize tüyolar EĞER bütün kış aldığınız kiloları hala veremediyseniz, o halde bunun da çarelerini bilmemiz gerek. Tek parça bir mayoyla fazlalıklarınızı saklamak mümkün...
Rahatsız olduğunuz noktaları saklamak yerine, beğendiğiniz noktaları öne çıkarabilirsiniz. ‘Kocaman kalçalarım var’ diye üzüleceğinize göğüslerinize dikkat çekebilir, ya da ince belinizi belirtecek modellere ağırlık verebilirsiniz.
Detaylar sizin için avantaj olabilir.
Örneğin boyuna dikiş detayları, mayonuzun yan kısımlarına yerleştirilmiş transparan kumaşlar ve derin bacak dekolteleri görüntünüzü inceltip sizi daha uzun gösterecektir. Belde ince kemerler, drapeler de işinize yarayacak detaylar arasındadır.
Kalçanıza bağlayacağınız bir pareo ve yüksek topuklu ayakkabılar da sizin için cankurtaran olacaktır.
Renkler arasında tercihiniz koyu kahve, lacivert ve siyah gibi koyu tonlar olmalı.
Desensiz tek ve koyu renkler sizi en az birkaç kilo zayıf gösterecek, hem de çok asil bir görüntü verecektir.
Eğer renk kullanmak isterseniz üst kısımda olabilir ama yine altta koyu renge sadık kalmalısınız. İri desenlerden ve parlak renklerden uzak durmalısınız.
Asil bir görüntü için pahalı görüntülü tokalar, topuklu ama elegan ayakkabılar, diz hizasına kadar uzanan pareolar yeterli olacaktır.
gulaykuris@superonline.com
Moda

Gülay Kuriş’le
http://www.stargazete.com/pazar/fazla-kilolariniz-varsa-duz-mayolar-giyin-107883.htm alıntıdır.

Hiç yorum yok: